14 Mar 2008
Kendim için yaptığım birkaç Forum imzası :)
Gönderen ReactoRBlasT zaman: 01:44 0 yorum
kategoriler Kendi Yapımlarım
6 Mar 2008
Alev efekti yapımı
800×600 piksellik yeni bir sayfa oluşturun.
Yeni sayfayı oluşturduktan sonra Filter > Render > Clouds uygulayın
Daha sonra Filter > Render > Difference Clouds seçeneğini aşağıdaki resimdeki
görüntünün benzeri oluşana kadar Ctrl+F komutunu kullanarak uygulayın.
( yaklaşık 20 defa )
Filter > Render > Lighting Effects seçeneğine girip alttaki resimdeki ayarları uygulayın
Lighting Effects seçeneğinİ birkez daha uygulayın.
Bu ayarlardan sonra alttaki resimdeki gibi bir görüntü elde etmiş olacaksınız.
ALEV EFEKTİNİ BİR RESME UYGULAMAK İÇİN
Background layeri iki kez tıklayın ve seçili yapın.
Color range seçeneğine girip alttaki resimdeki ayarları uygulayın
Seçili alanı silin.
Arka plan resmini ekleyin.
ALINTIDIR!!!
1 Mar 2008
Kardeşime Çerçeve
Bu çerçeveyi ben kendim tasarladım (nazar boncukları dahil herşeyini kendim yaptım) umarım beğenirsiniz.
Gönderen ReactoRBlasT zaman: 03:35 0 yorum
kategoriler Kendi Yapımlarım
29 Şub 2008
Resme Çerçeve Koymak
Kullanacağım resim:

Kullanacağım çerçeve:

ile çerçevemizde sileceğimiz beyaz alanlara tıklayıp Delete tuşu ile siliyoruz3-Çerçeveyi uygulayacağımız resmi açıyoruz
4-Çerçevenin olduğu pencereye geçip Ctrl+A yapıyoruz hemen ardından Ctrl+C ile kopyalıyoruz
5-Çerçeveyi uygulayacağımız resme geçip Ctrl+V yaparak çerçeveyi koyuyoruz
6-Ctrl-T yapıp çerçeveyi resmin kenarlarına oturtuyoruz ve Tool Bar (Yan taraftaki aletlerin olduğu çubuk) dan herhangi bir alet seçiyoruz aşağıdaki hata çıkıyor ve Apply diyoruz
7-Resmin olduğu layere tıklayıp Ctrl-T yapıyoruz ve çerçevenin içine yerleştiriyoruz resmi, sonra yukarıda dediğim gibi Tool Bardan bir alet seçiyoruz ve tekrar çıkan hataya apply diyoruzVe işte son resim hazır : )

Gönderen ReactoRBlasT zaman: 23:40 0 yorum
kategoriler PhotoShop Dersler
25 Şub 2008
Noktadan Dağılan Arkaplan Yapımı
2-Klavyeden "D" ye basarak renklerimizi resetliyoruz
3-Filter - Render - Clouds uyguluyoruz görüntü aşağıdaki gibi olacaktır

5-Filter - Blur - Radial Blur aşağıdaki gibi uyguluyoruz ve bikaç kez Ctrl+F yapıyoruzki daha pürüzsüz görünsün
6-Layerimize sağ tıklayıp Duplicate Layer tıklıyoruz (Layerı kopyalıyoruz)7-Kopyaladığımız (2.) layere tıklayıp Filter - Distort - Twirl angel 75 yada 100 yaparak uyguluyoruz
8-1. layere tıklayıp Filter - Distort - Twirl -75 yada -100 angel ile uyguluyoruz
9-Üstteki layere tıklayıp aşağıdaki gibi Blending ayarını Multiply yapıyoruz
10-İki layerede teker teker tıklayıp Ctrl-U tıklıyoruz açılan pencerede Colorize seçeneğine tıklayıp istediğimiz gibi layerleri renklendiriyoruz11-Renklendirdikten sonra çok karanlık olursa İmage - Adjustments - Brightness/Contrast tıklayıp ayarlıyoruz.
Ve işte herzamanki gibi Mutlu Son :)

23 Şub 2008
Sallanan Yazı Efekti (Hareketli) Yapımı
1-Öncelikle resimdeki ayarlarla yeni bir doküman açıyoruz
2-Arka planı siyaha boyuyoruz
3-Yazımızı Beyaz renkte yazıyoruz
4-Filter - Distort - Polar Coordinates aşağıdaki gibi uyguluyoruz
Yazımız bu şekle gelmiş olmalı
5-İmage - Rotate Canvas - 90o CW ile resmimizi çeviriyoruz
6-Filter - Stylize - Wind aşağıdaki gibi uyguluyoruz eğer wind yete
rli gelmezse tekrar Ctrl+F yapıyoruz
7- İmage - Rotate Canvas - 90o CW ile resmimizi tekrar çeviriyoruz
8-Ctrl+F ile az önce uyguladığımız Wind filtresini tekrarlıyoruz eğer wind yeterli gelmezse tekrar Ctrl+F yapıyoruz
9-tekrar İmage - Rotate Canvas - 90o CW yapıyoruz
10-Ctrl+F Ctrl+F
11-Son kez İmage - Rotate Canvas - 90o CW yapıyoruz
12-son kez Ctrl+F Ctrl+F yapıyoruz
13-Filter - Distort - Polar Coordinates aşağıdaki gibi uyguluyoruz.
14-Ctrl-E yaparak layerlerimizi birleştiriyoruz
15-ve layerimizi duplicate ediyoruz (layere sağ tıklayıp Duplicate Layer tıklıyoruz) nekadar sallanmasını istiyorsak okadar duplicate ediyoruz
16-İlk layerimiz hariç her layere Filter - Blur - Radial Blur uyguluyoruz burada önemli olan her layerda farklı oran kullancaz
Örneğin ilk layerde böyle
İkinci layerde böyle
Tabi siz nekadar istiyorsanız ona göre bir sayı girmelisiniz ama önemli olan sayının her layerde eşit olarak artması mesela 1.layerde 10 2.layerde 20 yapıp 3.layerde 25 yaparsanız resim bozulur herzaman eşit miktarlarda artırmak gerekir
17-Her layere bu filtreyi uyguladıktan sonra Image Ready ye geçebiliriz aşağıda mavi renkle gösterdiğim butona basıyoruz
18-Eveeet işte işin Hareketli kısmına geldik :) şimdi resmimizi hareketli gif hale getircez
19-Aşağıda kırmızı olarak gösterdiğim küçük ok işaretine tıklayıp Make Frames From Layers tıklıyoruz
20-Aşağıda mor renkle görünen yerdeki 0sec. leri tıklayıp 0,1sec. yapın hepsi aynı olmalı
21-Şimdi File - Save Optimized As tıklayıp kaydediyor uz ve işte Mutlu Son :)
Benim Bu anlatımda yaptığım resim pek güzel olmadı çünkü çok kısa bir yazı (ps70) yinede gösteriyim
Gönderen ReactoRBlasT zaman: 14:10 0 yorum
kategoriler PhotoShop Dersler
Sallanan Yazı Efekti (Hareketli)
Gönderen ReactoRBlasT zaman: 13:45 0 yorum
kategoriler Kendi Yapımlarım
21 Şub 2008
Pürüzsüz Cilt Yapımı
ilk olarak resmimizi açıyoruz. layer palett den ana layer a sağ
tıklayıp duplicate komutuyla aynısından bir tane daha oluşturuyoruz.
sonra altta kalan layer' ı görünmez yapıyoruz(silme işlemini
farkedebilmek için).
sonra silgi aracıyla cildin haricindeki her yeri siliyoruz. karanlık bölgeler de dahil
filter/blur/ guassian blur efektini veriyoruz. 2,5 değeri yeterlidir.
eğer gerekliyse Image > Adjustments > Brightness/Contrast altında biraz değişiklik yapabiliriz. örneğin resimdeki gibi.
alttaki layer'ı tekrar görünür yapıyoruz
Gönderen ReactoRBlasT zaman: 11:59 0 yorum
kategoriler PhotoShop Dersler
18 Şub 2008
Son Çalışmam
Gönderen ReactoRBlasT zaman: 11:04 0 yorum
kategoriler Kendi Yapımlarım
Siteye Yazar Aranıyor
Sitemize yeni yazar alınacaktır aday olmak için msn: ps70@windowslive.com
Adaylardan istenenler:
ps 7.0 kullanmayı bilmek ve/veya Adobe PhotoShop ile ilgili haberleri Güncel olarak takip etmek ve 13yaş üzeri olmak.
Eğer aday olmayı düşünüyorsanız msni ekleyin görüşelim.
17 Şub 2008
Yanan Yazı Yapımı

2- resmi tamamen siyaha boyayın
3- yazıyı yazın
4- yazının olduğu layer seçili iken Filter>Blur>Blur More uygulayın ve Ctrl+F yapın
5- image>rotate canvas>90 Cw yapın
6- Filter>Stylize>Wind aşağıdaki gibi ayarlarla uygulayın

7- nekadar yanmasını istiyorsanız okadar Ctrl+F yapın (her yapışınızda yazı biraz daha zor anlaşılacaktır)
8- image>rotate canvas>90Ccw
9- image>mode>indexed color
10- image>mode>Color Table aşağıdaki gibi ayarlayıp uygulayın

11- Ve işte sonuç :

NOT: Yazıyı Asla Siyah Yapmayın
TAMAMEN KENDİ ANLATIMIMDIR
Gönderen ReactoRBlasT zaman: 20:13 0 yorum
kategoriler Kendi Yapımlarım, PhotoShop Dersler
16 Şub 2008
İnsandan Heykel Yapımı
Aşağıdaki iki resim referans olarak kullanılmıştır. Bu derste amaç bir refrans odjesi kullanarak nasıl değişik etkiler elde edeceğinizi öğreneceksiniz.
Referans ( key) olarak kullanılacak heykel resmi
Hopkins’in resmi (heykele dönüştürlecek resim isteğe göre değişir.)
Burada referans objenizi seçerken dikkat edilmesi gereken nokta heykel objesinin ve resmin birbitine uyumlu olması...
Şimdi resimlerimizi bulduğumuza göre işlemlere geçebiliriz.
Yerleşim ve Maskeleme
Şimdi yapmamız gereken bu iki iresmi aynı sayfaaya taşımak ve yüz ile heykeli birbirine ortalamak. Bunun için Hopkins’in resmini fare ile heykel resmine sürükleyerek iki layeri tek sayfaya taşıyınız.
Şimdi Hopkins’in yüzünü heykel boyutlarına oranlayın bunu Ctrl+T tuşu ile yapabilirsiniz daha önceki örneklerde anlatıldığı gibi). Bu işlemi yaparken tam sonuç almak istiyorsanız layerin ( hopkins’in) opacity ayarını ( layer penceresinde ) %50 civarına çekin ve bu şekilde resmi küçültüp aşağı uzatarak tam konumuna geitirin. Daha sonra Opcity ayarını değiştirebilirsiniz.
Şimdi işin en can alıcı bölümü Maskeleme, bu iş çok basit ve çok güçlü bir etki yeratır. Photoshop ta en sevdiğim özelliktir ki bu özellik sayesinde çoğu fotoğraçı çok iyi işler çıkarır.
Şimdi altta eklemiş olduğum resimde Hopkinsmask adlı görüntüye bakınız. Orada Edit in Quick Mask moduna tıklıyoruz, görünürde bir değişiklik yok gibi fakat şimdi 45 pix boyuunda ve Soft bir fırça ile resimdeki kırmızı alanların ayınıs elde edinceye kadar boyuyoruz.
Şimdi az önce tıkladığınız Edin in Quick Mask’ın yanında ki Edit in Normal Mode tıkladığınız da otomatik olarak boyadığınız alanların seçildiğini göreceksiniz.
Şimdi CTRL+I tuşlarına basınız ve seçimi ters çevirin aksi takdirde Hopkins’in yüzünü silersiniz.
Bu işlemden sonra Delete tuşuna basın ( kalvyeden) ve gördüğünüz gibi nerdeyse heykel modua girdi hopkins...
Smudge(renkleri kaynaştırma)
Bu aşamada dikaktimizi çeken şey Hopkins’in suratında çık fazla leke ve kırışıklık olması ki bu heykelde bu kadar net göürnmez. resmimizin gerçekçi olması için Hopkins üzerinde biraz flulaştırma ve renk geçiş tonlarını yumuşatma gibi işlemler yapmalıyız. ( bu işlemi fotoğrafçılar çok kullanırlar özellikle göz altı ve güneş lekelerini yok etmek için..)
Bunun için Araçlar Penceresinden Blur Tool ( r) aracına basılı tutup Smudge aracını seçiyoruz. ( Bunu Shift+R tuşlarına 3 kere basarak da yapabilirsiniz. Bu diğer tüm araçlar için geçerlidir. )
Daha sonra resimde görülen yumuşatmayı yapıyoruz. Bunu yapmak için bir noktaya tıklayın ve hafifçe ağaı saga sola hareketlerde ( mouse basılı ) renkleri kaydırın. Çok fazla blur ( flu) yapmamaya çalışın.
High-Pass Filtresi
Evet şimdiki aşama biraz resmi donuklaştıracak ve alttaki heykel ile eş tonlara kavuşacak. Bunun çin Filter menüsünden Others seçeneğine orada da High-Pass a girerek değerinini yaklaşık 90 yapmanız yeterli...
Işık, Renk ve Kontrast Ayarları - Hue/Saturation - Contrast/Brightness
Şimdi resmimize biraz daha gerçekçi bir heykel görünümü katacağız. Bunun için Image menüsünden Adjustment ve oradan Hue/Saturaion’ a girerek orada sadece Saturation değerini -70 yapınız. Bu resimdeki renk doyğunluğunun minimal değerlere çekecektir.
Image menüsünden Adjustment e tekrar girerek busefer Brightness/Contrast ayarına girin ve Contrast değerini +30 yapın ışığda biraz kısarak -10 değerine çekerseniz gerçekçi bir yanısma ve ışık oluştutrsunuz. Fakat bu değerleri unutmayın ki biz heykelin ışık duruman göre ayarlıyoruz.
Yansımalar
Bir heykel en belirgin göze çarpan şey yansıttığı ışıklardır. Etraftan heykele gelen ışıklar farklı bir ambiyans oluşturur. Bunun için bizde aşağıda ki renk paletini kullanarak ( açık kahverengi - normal ışık tonu) ve paint brush ile ( soft olmasına dikakt ediniz) belli noktlara ışık efekti yapacağız.
Öncelikle yeni bir layer yaratın ve bu layerin en üstte olmasına dikakt edin. Opacity değerini %40 civaınra getirin ve şimdi bu layer seçili iken hafifçe resimde gördüğünüz noktaları boyayın.
Düzenleme ve Ayrıntılar
Şimdi büyük ebatta ( 65pix min. ) bir Soft Brush seçiniz ve Araçlar bölümünden Dodge tool ve Burn Tool ları kullanarak ince detayları işleyiniz. Örnek olması açısından ışığının yoğun vurduğu yerlerde ( fakat karanlık kalan yerler yani heykelde parlak fakat resimde karanlık olan ) Dodge Tool’u , ışığın olmaması yada az olması gereken yerlerde ( yani heykelin o bölgesi karanlık fakat resimde parlak olan yerler ) Burn Tool aracını kullanarak detaylandırınız
Renk Uyumu
Buradaki işlem çok basit amaç ise Hopkins resminin rengi ile Heykel resminin reklerinin birbirine dha da uyumlu olmasını sağlamak. Bunun için yei bir layer yaratın ve bunun en üstte olmasına dikkat edin. Daha sonra bu layeri "eccd9b" kodlu renk ( açık kahve ve turuncu karışımı, veya sizin belirleyeceğiniz bir ton) ile boyayın. Şimdi Edin in mask moduna geçin ve yeni layerinizin Opacity değerini %50 yapıp az önce anlatıldığını gibi sadece heykelin bölümlerini Soft Brush ile boyayın. Sonra Edin in Normal mode geçin ve CTRL+I yaparak seçimi tersine çevirin. Delete tuşu ile silin. Bu işlem de bu kadar..
Gözler
Aynı renk uyumda anlatıldığı gibi benzer işlmeleri yaparak resimde ki etkiyi verebilirsiniz. Bunun için gözlerin ebatında bir yama resmi oluşturun ve rengini de yine heykelin tonlarına yakın seçin daha sonra bu yama resmi iki göze uygulayın ve Opcity değerlerini uygun hale gelinceye kadar değiştirin.
Kulaklar
Göze için uygulanan tekniğin aynısıdır. Resmi inceleyiniz.
Son İşlemler;
Evet geldik işin son aşamasına, burası aslında tamamen size bağlı bi aşama yani heykelinize nnasıl bir gürünüm kazandırmak istiyorsanız ona göre çeşitli filtreler uygulamanız gerekiyor. Örnek olaraka şunları deneyebilrisiniz.
Çeşitli yamalar oluşturup Opcity ile pas kırık, ve leke efektleri verebilrisiniz.
Dodge Tool ve Burn Tool ile yakarak veya Parlatarak parlama efetkleri verebilirsiniz.
Yada benim en son yaptığım ve ekleğim resimde ki gibi sitemizdeki pas efektini de kullanrak paslanımış bir etki yaratabilrinisiniz..
Gönderen ReactoRBlasT zaman: 20:25 0 yorum
kategoriler PhotoShop Dersler
















