29 Şub 2008

Resme Çerçeve Koymak

Ece ablamın isteği üzerine resme çerçeve eklemeyi anlatıyorum herkese iyi çalışmalar

Kullanacağım resim:

Kullanacağım çerçeve:1-Çerçevemizi açıyoruz ve eğer layer bölümünde İndex yazıyorsa aşağıdaki gibi İmage-Mode-RGB Color tıklıyoruz


2-Magic Wand Tool ile çerçevemizde sileceğimiz beyaz alanlara tıklayıp Delete tuşu ile siliyoruz

3-Çerçeveyi uygulayacağımız resmi açıyoruz

4-Çerçevenin olduğu pencereye geçip Ctrl+A yapıyoruz hemen ardından Ctrl+C ile kopyalıyoruz

5-Çerçeveyi uygulayacağımız resme geçip Ctrl+V yaparak çerçeveyi koyuyoruz

6-Ctrl-T yapıp çerçeveyi resmin kenarlarına oturtuyoruz ve Tool Bar (Yan taraftaki aletlerin olduğu çubuk) dan herhangi bir alet seçiyoruz aşağıdaki hata çıkıyor ve Apply diyoruz

7-Resmin olduğu layere tıklayıp Ctrl-T yapıyoruz ve çerçevenin içine yerleştiriyoruz resmi, sonra yukarıda dediğim gibi Tool Bardan bir alet seçiyoruz ve tekrar çıkan hataya apply diyoruz

Ve işte son resim hazır : )


Anlatım biraz karışık oldu ama aslında çok kolay bir iş : )

23 Şub 2008

Sallanan Yazı Efekti (Hareketli) Yapımı

1-Öncelikle resimdeki ayarlarla yeni bir doküman açıyoruz












2-Arka planı siyaha boyuyoruz

3-Yazımızı Beyaz renkte yazıyoruz

4-Filter - Distort - Polar Coordinates aşağıdaki gibi uyguluyoruz















Yazımız bu şekle gelmiş olmalı












5-İmage - Rotate Canvas - 90o CW ile resmimizi çeviriyoruz

6-Filter - Stylize - Wind aşağıdaki gibi uyguluyoruz eğer wind yete

rli gelmezse tekrar Ctrl+F yapıyoruz





7- İmage - Rotate Canvas - 90o CW ile resmimizi tekrar çeviriyoruz

8-Ctrl+F ile az önce uyguladığımız Wind filtresini tekrarlıyoruz eğer wind yeterli gelmezse tekrar Ctrl+F yapıyoruz

9-tekrar İmage - Rotate Canvas - 90o CW yapıyoruz

10-Ctrl+F Ctrl+F

11-Son kez İmage - Rotate Canvas - 90o CW yapıyoruz

12-son kez Ctrl+F Ctrl+F yapıyoruz

13-Filter - Distort - Polar Coordinates aşağıdaki gibi uyguluyoruz.














14-Ctrl-E yaparak layerlerimizi birleştiriyoruz

15-ve layerimizi duplicate ediyoruz (layere sağ tıklayıp Duplicate Layer tıklıyoruz) nekadar sallanmasını istiyorsak okadar duplicate ediyoruz

16-İlk layerimiz hariç her layere Filter - Blur - Radial Blur uyguluyoruz burada önemli olan her layerda farklı oran kullancaz


Örneğin ilk layerde böyle












İkinci layerde böyle













Tabi siz nekadar istiyorsanız ona göre bir sayı girmelisiniz ama önemli olan sayının her layerde eşit olarak artması mesela 1.layerde 10 2.layerde 20 yapıp 3.layerde 25 yaparsanız resim bozulur herzaman eşit miktarlarda artırmak gerekir


17-Her layere bu filtreyi uyguladıktan sonra Image Ready ye geçebiliriz aşağıda mavi renkle gösterdiğim butona basıyoruz























18-Eveeet işte işin Hareketli kısmına geldik :) şimdi resmimizi hareketli gif hale getircez

19-Aşağıda kırmızı olarak gösterdiğim küçük ok işaretine tıklayıp Make Frames From Layers tıklıyoruz









20-Aşağıda mor renkle görünen yerdeki 0sec. leri tıklayıp 0,1sec. yapın hepsi aynı olmalı









21-Şimdi File - Save Optimized As tıklayıp kaydediyor uz ve işte Mutlu Son :)

Benim Bu anlatımda yaptığım resim pek güzel olmadı çünkü çok kısa bir yazı (ps70) yinede gösteriyim

21 Şub 2008

Pürüzsüz Cilt Yapımı


ilk olarak resmimizi açıyoruz. layer palett den ana layer a sağ
tıklayıp duplicate komutuyla aynısından bir tane daha oluşturuyoruz.
sonra altta kalan layer' ı görünmez yapıyoruz(silme işlemini
farkedebilmek için).



sonra silgi aracıyla cildin haricindeki her yeri siliyoruz. karanlık bölgeler de dahil



filter/blur/ guassian blur efektini veriyoruz. 2,5 değeri yeterlidir.



eğer gerekliyse Image > Adjustments > Brightness/Contrast altında biraz değişiklik yapabiliriz. örneğin resimdeki gibi.



alttaki layer'ı tekrar görünür yapıyoruz

17 Şub 2008

Yanan Yazı Yapımı

1- resimdeki ayarlarla yazınıza uygun boyutta bir döküman açın

















2- resmi tamamen siyaha boyayın
3- yazıyı yazın
4- yazının olduğu layer seçili iken Filter>Blur>Blur More uygulayın ve Ctrl+F yapın

5- image>rotate canvas>90 Cw yapın
6- Filter>Stylize>Wind aşağıdaki gibi ayarlarla uygulayın



















7- nekadar yanmasını istiyorsanız okadar Ctrl+F yapın (her yapışınızda yazı biraz daha zor anlaşılacaktır)
8- image>rotate canvas>90Ccw
9- image>mode>indexed color
10- image>mode>Color Table aşağıdaki gibi ayarlayıp uygulayın



















11- Ve işte sonuç :









NOT: Yazıyı Asla Siyah Yapmayın


TAMAMEN KENDİ ANLATIMIMDIR

16 Şub 2008

İnsandan Heykel Yapımı

Photoshop ile Mask ve Burning Tool araçlarını kullanarak bire resimi heykel şekline ( heykel resmi de olması şart) dönüştürebilirsiniz.

Aşağıdaki iki resim referans olarak kullanılmıştır. Bu derste amaç bir refrans odjesi kullanarak nasıl değişik etkiler elde edeceğinizi öğreneceksiniz.
Referans ( key) olarak kullanılacak heykel resmi



Hopkins’in resmi (heykele dönüştürlecek resim isteğe göre değişir.)


Burada referans objenizi seçerken dikkat edilmesi gereken nokta heykel objesinin ve resmin birbitine uyumlu olması...

Şimdi resimlerimizi bulduğumuza göre işlemlere geçebiliriz.

Yerleşim ve Maskeleme

Şimdi yapmamız gereken bu iki iresmi aynı sayfaaya taşımak ve yüz ile heykeli birbirine ortalamak. Bunun için Hopkins’in resmini fare ile heykel resmine sürükleyerek iki layeri tek sayfaya taşıyınız.


Şimdi Hopkins’in yüzünü heykel boyutlarına oranlayın bunu Ctrl+T tuşu ile yapabilirsiniz daha önceki örneklerde anlatıldığı gibi). Bu işlemi yaparken tam sonuç almak istiyorsanız layerin ( hopkins’in) opacity ayarını ( layer penceresinde ) %50 civarına çekin ve bu şekilde resmi küçültüp aşağı uzatarak tam konumuna geitirin. Daha sonra Opcity ayarını değiştirebilirsiniz.

Şimdi işin en can alıcı bölümü Maskeleme, bu iş çok basit ve çok güçlü bir etki yeratır. Photoshop ta en sevdiğim özelliktir ki bu özellik sayesinde çoğu fotoğraçı çok iyi işler çıkarır.

Şimdi altta eklemiş olduğum resimde Hopkinsmask adlı görüntüye bakınız. Orada Edit in Quick Mask moduna tıklıyoruz, görünürde bir değişiklik yok gibi fakat şimdi 45 pix boyuunda ve Soft bir fırça ile resimdeki kırmızı alanların ayınıs elde edinceye kadar boyuyoruz.

Şimdi az önce tıkladığınız Edin in Quick Mask’ın yanında ki Edit in Normal Mode tıkladığınız da otomatik olarak boyadığınız alanların seçildiğini göreceksiniz.

Şimdi CTRL+I tuşlarına basınız ve seçimi ters çevirin aksi takdirde Hopkins’in yüzünü silersiniz.

Bu işlemden sonra Delete tuşuna basın ( kalvyeden) ve gördüğünüz gibi nerdeyse heykel modua girdi hopkins...

Smudge(renkleri kaynaştırma)

Bu aşamada dikaktimizi çeken şey Hopkins’in suratında çık fazla leke ve kırışıklık olması ki bu heykelde bu kadar net göürnmez. resmimizin gerçekçi olması için Hopkins üzerinde biraz flulaştırma ve renk geçiş tonlarını yumuşatma gibi işlemler yapmalıyız. ( bu işlemi fotoğrafçılar çok kullanırlar özellikle göz altı ve güneş lekelerini yok etmek için..)

Bunun için Araçlar Penceresinden Blur Tool ( r) aracına basılı tutup Smudge aracını seçiyoruz. ( Bunu Shift+R tuşlarına 3 kere basarak da yapabilirsiniz. Bu diğer tüm araçlar için geçerlidir. )

Daha sonra resimde görülen yumuşatmayı yapıyoruz. Bunu yapmak için bir noktaya tıklayın ve hafifçe ağaı saga sola hareketlerde ( mouse basılı ) renkleri kaydırın. Çok fazla blur ( flu) yapmamaya çalışın.



High-Pass Filtresi

Evet şimdiki aşama biraz resmi donuklaştıracak ve alttaki heykel ile eş tonlara kavuşacak. Bunun çin Filter menüsünden Others seçeneğine orada da High-Pass a girerek değerinini yaklaşık 90 yapmanız yeterli...



Işık, Renk ve Kontrast Ayarları - Hue/Saturation - Contrast/Brightness

Şimdi resmimize biraz daha gerçekçi bir heykel görünümü katacağız. Bunun için Image menüsünden Adjustment ve oradan Hue/Saturaion’ a girerek orada sadece Saturation değerini -70 yapınız. Bu resimdeki renk doyğunluğunun minimal değerlere çekecektir.

Image menüsünden Adjustment e tekrar girerek busefer Brightness/Contrast ayarına girin ve Contrast değerini +30 yapın ışığda biraz kısarak -10 değerine çekerseniz gerçekçi bir yanısma ve ışık oluştutrsunuz. Fakat bu değerleri unutmayın ki biz heykelin ışık duruman göre ayarlıyoruz.



Yansımalar

Bir heykel en belirgin göze çarpan şey yansıttığı ışıklardır. Etraftan heykele gelen ışıklar farklı bir ambiyans oluşturur. Bunun için bizde aşağıda ki renk paletini kullanarak ( açık kahverengi - normal ışık tonu) ve paint brush ile ( soft olmasına dikakt ediniz) belli noktlara ışık efekti yapacağız.

Öncelikle yeni bir layer yaratın ve bu layerin en üstte olmasına dikakt edin. Opacity değerini %40 civaınra getirin ve şimdi bu layer seçili iken hafifçe resimde gördüğünüz noktaları boyayın.



Düzenleme ve Ayrıntılar

Şimdi büyük ebatta ( 65pix min. ) bir Soft Brush seçiniz ve Araçlar bölümünden Dodge tool ve Burn Tool ları kullanarak ince detayları işleyiniz. Örnek olması açısından ışığının yoğun vurduğu yerlerde ( fakat karanlık kalan yerler yani heykelde parlak fakat resimde karanlık olan ) Dodge Tool’u , ışığın olmaması yada az olması gereken yerlerde ( yani heykelin o bölgesi karanlık fakat resimde parlak olan yerler ) Burn Tool aracını kullanarak detaylandırınız



Renk Uyumu

Buradaki işlem çok basit amaç ise Hopkins resminin rengi ile Heykel resminin reklerinin birbirine dha da uyumlu olmasını sağlamak. Bunun için yei bir layer yaratın ve bunun en üstte olmasına dikkat edin. Daha sonra bu layeri "eccd9b" kodlu renk ( açık kahve ve turuncu karışımı, veya sizin belirleyeceğiniz bir ton) ile boyayın. Şimdi Edin in mask moduna geçin ve yeni layerinizin Opacity değerini %50 yapıp az önce anlatıldığını gibi sadece heykelin bölümlerini Soft Brush ile boyayın. Sonra Edin in Normal mode geçin ve CTRL+I yaparak seçimi tersine çevirin. Delete tuşu ile silin. Bu işlem de bu kadar..



Gözler

Aynı renk uyumda anlatıldığı gibi benzer işlmeleri yaparak resimde ki etkiyi verebilirsiniz. Bunun için gözlerin ebatında bir yama resmi oluşturun ve rengini de yine heykelin tonlarına yakın seçin daha sonra bu yama resmi iki göze uygulayın ve Opcity değerlerini uygun hale gelinceye kadar değiştirin.



Kulaklar

Göze için uygulanan tekniğin aynısıdır. Resmi inceleyiniz.




Son İşlemler;

Evet geldik işin son aşamasına, burası aslında tamamen size bağlı bi aşama yani heykelinize nnasıl bir gürünüm kazandırmak istiyorsanız ona göre çeşitli filtreler uygulamanız gerekiyor. Örnek olaraka şunları deneyebilrisiniz.

Çeşitli yamalar oluşturup Opcity ile pas kırık, ve leke efektleri verebilrisiniz.
Dodge Tool ve Burn Tool ile yakarak veya Parlatarak parlama efetkleri verebilirsiniz.
Yada benim en son yaptığım ve ekleğim resimde ki gibi sitemizdeki pas efektini de kullanrak paslanımış bir etki yaratabilrinisiniz..



ALINTIDIR

Resme Mermi Deliği Yapımı

1-Resmimizi açıyoruz

örnek:


2-) foreground color siyah seçili iken Brush Tool tıklayın. üst window menüsünden Window > Brushes. seçin ve çıkan pencereden Brush Tip Shape tıklayın Hard Round 5 pixels seçin Spacing degerini 450-500 arasında ayarlayın alt resimdeki gibi.



3-) Scattering degerini alt resimdeki gibi 200 olarak ayarlayın. ve pencereyi (X) basarak kapatın





4-) brush ayar çubuğunda mode: normal opactiy: 100 flow: 100 olacak şekilde ayarlayın

5-) resmimizin üzerinde sol köşeden başlayarak basılı tutup sag köşeye doğru brush ile bir çizgi çizin alt resimdeki gibi


6-) Zoom Tool ile resmimizi biraz büyüterek Lasso Tool seçip çizmiş olduğumuz deliklerden bir tanesinin etrafına küçük bir daire çizelim alt resimdeki gibi


7-) Paintbucket Tool butonuna basılı tutarak açılan butonlardan Linear Gradient seçelim yukarıdaki Linear Gradient ayar çubugundaki opacity degerini %50 düşürelim ve daire içine alınan mermi deliğimizin sağ üst köşesinden sol alt köşesine doğru gölge efekti verelim. bu işlemi tek tek her mermi deliğimize uygulayalım. son delik bitince select menüsünden select> deselect tıklayarak seçimden çıkalım.resmimiz aşagıdaki gibi olacaktır.


8-) filter menüsünden filterFilter > Noise > Add Noise tıklayalım ve sonuç aşagıdaki gibi olacaktır.


Işık Saçan Yazı Yapımı

1- Çok kolay olusturabileceğiniz bir efektle karşınızdayız. Hemen efektimizi uygulamaya başlıyalım ve 300x300 piksel ebatlarında yeni bir sayfa açıp zemin rengini siyah ile dolduralim. Daha sonra şekildeki gibi yazimizi yazalim ve (Ctrl+E) yada (Layer>Marge Down) u seçerek layerlerimizi birleştirelim...



2- Daha sonra Filter > Distort Polar Coordinates açarak gelen pencereden Polar to Rectangular isaretleyerek efekti uygulayın.



3-Daha sonra resmimizi 90 dereceye çevirmemiz gerekiyor ve bunun için (Image > Rotate Canvas > 90 CW) seçiyoruz.Sonra (Filter > Stylize > Wind) açarak buradan Method bölümünden Wind i , Direction bölümünden From the Right isaretleyip uygulayin.Bu filtreyi 2 yada daha fazla uyguladiginizda degisik görüntüler alabilirsiniz ben 2 kez uyguladim ve bu görüntü meydana geldi.



4- Simdi resmimizi eski haline getirme zamanı. Evet şimdi sırası ile (Image > Rotate Canvas > 90 CCW) ve sonrasinda (Filter > Distort > Polar Coordinates) uyguluyoruz ama önceki gibi degil bu sefer Rectangular to Polar isaretliyoruz.Ve böylelikle yazimiz eski halini aldi ve efektimizide tamamlamis olduk.



5 Dilerseniz renkleri değiştirip üzerinde oynamalar yapabilirsiniz.(Image>Adjustments>Variations) bölümünden zevkinize göre renklerle oynama yapabilirsiniz. Bu efekti yaptığınız zaman Wind filtresini sagdan sola degil de soldan saga da uygulayarak degisik görüntüler alabilirsiniz.